Adolf Hitler „kidiše“ na Oskara ili Hitler po drugi put među Nemcima (video)

© Wikipedia / WikipediaNemačka razmatra da za svog kandidata za Oskara za najbolji strani film kandiduje satirična komedija o Adolfu Hitleru
Nemačka razmatra da za svog kandidata za Oskara za najbolji strani film kandiduje satirična komedija o Adolfu Hitleru - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nemački Film „Opet on“ govori o Hitleru koji se budi u današnje vreme u Berlinu i dobija svoju televizijsku emisiju.

Nemačka razmatra da za svog kandidata za Oskara za najbolji strani film kandiduje satiričnu komediju o Adolfu Hitleru.

Scena iz serije ER IST WIEDER DA - Sputnik Srbija
Hitler se vratio u Nemačku (video)

Film „Opet on“, jedan od osam naslova oko kojih se Nemci dvoume, govori o Hitleru koji se budi u današnje vreme u Berlinu i dobija svoju televizijsku emisiju, prenosi Bi-Bi-Si.

Radnja filma bazirana je na istoimenom romanu Timura Vermesa koji je u Srbiji izdala „Laguna“, a prošle godine je bio velik hit u nemačkim bioskopima. Film je otkupio „Netfliks“, a o tome da li će taj film biti nemački kandidat za Holivud odlučiće nezavisni žiri 25. avgusta.

Miloš Zeman, predsednik Češke - Sputnik Srbija
Zeman: Da nije bilo Rusa govorili bismo „Hajl Hitler“

Inače taj film je bio u Nemačkoj u konkurenciji za kandidata za Oskara još 2005. godine. Interesantno je da je još jedan nemački film o Hitleru, daleko ozbiljniji, „Hitler: Poslednji dani“ Olivera Hiršbigela, bio nominovan za Oskara 2005. godine, ali je nagradu odneo španski reditelj Alehandro Amenabar sa filmom „Život je more“.

 

Sve vesti
0