„Alahu ahbar“ ponovo odjekuje u Belgiji

© AFP 2023 / FRED DUBOISPolicajac u blizini policijske stanice u južnom belgijskom gradu Šarlroa nakon napada muškarca sa mačetom.
Policajac u blizini policijske stanice u južnom belgijskom gradu Šarlroa nakon napada muškarca sa mačetom. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve policajke su ranjene nakon što ih je mačetom napao čovek u blizini centralne policijske stanice u belgijskom gradu Šarlroa, javljaju belgijski mediji.

Napadača koji je uzvikivao „Alahu ahbar“ upucao je policajac koji se nalazio na mestu događaja, tvrdi radio RTL, pozivajući se na izvore u lokalnoj policiji.

​Svedoci navode da su čuli pucnje u blizini policijske stanice Šarlroa oko 16 časova po lokalnom vremenu.

​Jedna od ranjenih policajki ima teže povrede. Policija je okružila mesto napada.

Muškarac koji je napao dve pripadnice policije umro je od zadobijenih povreda, prenela je radio-televizija RTBF.

„U početku je stanje napadača procenjeno kao teško, ali je on kasnije umro u bolnici“, saopštila je televizija pozivajući se na svoje izvore.

Ministar unutrašnjih poslova Belgije Žan Žambon potvrdio je napad na svom tviter nalogu i nazvao taj incident „gnusnim“. Belgijski premijer Šarl Mišel takođe je osudio taj napad.

Napadi mačetama, noževima i sekirama na policiju i civile odnedavno su sve češći u Evropi, a takvi incidenti desili su se u Francuskoj i Nemačkoj.

U Briselu su u martu poginule 32 osobe kada su se bombaši-samoubice razneli na gradskom aerodromu i stanicama metroa.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala