Obama ne veruje Rusiji

© AFP 2023 / Brendan SmialowskiPrezident SŠA Bark Obama
Prezident SŠA Bark Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da nije siguran da može da veruje Rusiji u Siriji, ali da će sa ruskom stranom ipak pokušati da dođe do primirja u toj zemlji.
Američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Obama: Nema poboljšanja odnosa ukoliko Rusija stoji iza hakerskih napada

„Nisam siguran da možemo da verujemo Rusiji i Vladimiru Putinu, zato treba da proverimo da li možemo da dođemo do pravog prekida borbenih akcija koji može da obuhvati prekid vazdušnog bombardovanja, pogibije civila i uništavanja koje izaziva režim Bašara el Asada“, rekao je Obama.

Prema rečima američkog lidera alternativa prekidu vatre je pravi građanski rat.

„Jasno govorimo da je Rusija pokazala volju da podrži režim ubica i konkretno Asada, koji je uništio svoju zemlju samo da bi ostao na vlasti“, dodao je on.

Obama je naglasio da su kršenja prekida borbenih akcija porasla do takvog stepena da se prekid jedva održava, posebno u severozapadnom delu zemlje.

„Treba da proverimo da li možemo da dođemo do nečega što možemo da zadržimo. Ako ne, Rusija će jasno pokazati da je neodgovorno lice na međunarodnoj areni koje podržava režim ubica. Rusija će na to morati da odgovori u međunarodnoj areni“, zaključio je američki predsednik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala