Iranske vlasti obesile 20 optuženih za terorizam

© Flickr / Fraser MummeryVešanje ilustracija
Vešanje ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranske vlasti obesile su 20 članova sunitske grupe za koju tvrde da je teroristička, a smrt vešanjem su im odredile na osnovu optužbi za ubijanje i ugrožavanje državne bezbednosti, javljaju francuski mediji. Reč je o jednom od najvećih masovnih pogubljenja u Islamskoj Republici, navodi „Figaro“.

Dvadeset optuženika je pogubljeno u utorak, saopštio je danas generalni tužilac Muhamed Džavad Montazeri na državnoj televiziji IRIB, ne precizirajući koje su oni nacionalnosti niti gde su pogubljeni.

Deca u Iranu uživaju u fontani u Ibrahimovom parku u Teheranu na temperaturi od 35 stepeni. - Sputnik Srbija
Iran: Deca uhapšena zbog proslave rođendana

„Počinili su zločine, ubijali žene i decu, izazivali uništenja, delovali protiv nacionalne bezbednosti i ubijali sunitske verske poglavare u kurdskim oblastima“, rekao je on.

Iransko Ministarstvo informisanja juče je saopštilo da su zabeležena 24 slučaja oružanih napada, eksplozija bombi i krađa od 2009. do 2012. godine, koje je počinila grupa „Tavhid i Džihad“, na zapadu Irana.

U saopštenju se navodi da su 102 člana te grupe identifikovana, dok su drugi ubijeni u sukobima s policijom, a neki su uhapšeni, pri čemu su pojedini osuđeni na smrt, a drugi na zatvorske kazne.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala