Francuski poslanik: Nisam Putinova marioneta, tužiću kolegu

© AFP 2023 / Vasily MaximovPoslanik Nacionalne skupštine Francuske Tijeri Marijani
Poslanik Nacionalne skupštine Francuske Tijeri Marijani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Narodne skupštine Francuske Tijeri Marijani, predstavnik desno orijentisane partije Republikanci, pokrenuće sudski postupak protiv poslanika Aleksisa Bašle iz redova socijalista, koji je na svom tviter nalogu za grupu francuskih parlamentaraca koji su posetili Krim napisao da su „Putinove marionete“.
Tijeri Marijani - Sputnik Srbija
Marijani: Krajnje je vreme da Zapad prihvati da je Krim ruski

Marijani je izjavio za Sputnjik da je već preduzeo korake kako bi ova situacija bila rešena sudskim putem i dodao da je najveći problem Tvitera to što je ova mreža postala mesto gde ljudi mogu bez odgovornosti da optužuju nedužne.

„Mi smo već umorni od nekoliko optužbi za koje Bašle nema dokaze. On je poslanik, i morao bi da bude svestan svoje odgovornosti. Njegove izjave su neprihvatljive“, rekao je on.

Na konstataciju da ovo nije prvi slučaj, i da su kritike Aleksisa Bašlea na račun Marijanija već postale tradicija, bez obzira na promenu atmosfere i opštih stavova prema Rusiji, poslanik francuske skupštine za svog kolegu kaže:

„On je poseban jer predstavlja levo krilo levih snaga. Nadam se da će sud doneti odluku još pre nego što Bašle izgubi na izborima. On je deo onoga što ja zovem ’angažovanim glumcima u predstavi‘, ali mislim da će on ubrzo napustiti parlament“, ističe francuski političar.

S druge strane, Marijani govori da desno orijentisane kolege nisu osudile njihovu posetu Krimu i dodaje da čak ni Alen Žipe nije reagovao.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala