Sirijska vojska će naneti snažan udarac teroristima u Alepu

© AFP 2023 / GEORGE OURFALIANSirijska vojska na ulazu u Alep
Sirijska vojska na ulazu u Alep - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladine snage Sirije zajedno sa saveznicima okružile su Alep i nameravaju da unište teroriste koji se tamo nalaze, izjavio je ambasador Sirije u Rusiji Rijad Hadad. Prema njegovim rečima, na militante će biti izveden snažan udarac.
zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. - Sputnik Srbija
Rjabkov: Rusija neće bombardovati Alep

„Sirijska vojska i njeni saveznici su okružili grad Alep i nameravaju da završe sa teroristima koji se tamo nalaze“, rekao je Rijad Hadad.

„Kako je rekao predsednik Bašar el Asad, protiv terorista koji se nalaze u Alepu biće usmeren snažan udarac. Mi ne delimo gradove po važnosti, radilo se o Alepu ili Idlibu. Oba ova grada se nalaze u ovom trenutku pod kontrolom terorista. Završili smo našu operaciju likvidacije terorista u Palmiri i u ovom trenutku se krećemo u pravcu Alepa“, dodao je on.

„Siguran sam da sirijska vlada ima prioritete za rad na bojnom polju, ali to su vojni planovi sa kojima nisam upoznat. Međutim, oni odlično znaju u kojim pravcima treba, pre svega, ići. U svakom slučaju, siguran sam, nećemo ostaviti nijedno mesto na teritoriji Sirije pod kontrolom terorista“, naglasio je ambasador Sirije.

Militants shell a district in Aleppo - Sputnik Srbija
Posledice hemijskog napada terorista u Alepu (video)

Prema Hadadovim rečima, „važno je početi operaciju upravo u Alepu, jer na taj način možemo prekinuti isporuke oružja iz Turske, jer Turska šalje oružje teroristima na severu Sirije“, dodao je ambasador.

„Zato je važno u ovom trenutku to što je Alep veoma blizu turske granice. Mi ne možemo potpuno završiti sa teroristima, ako ne prekinemo isporuke oružja i finansiranje iz Turske“, dodao je ambasador.

Na pitanje može li Alep biti oslobođen do kraja leta, Hadad je odgovorio: „Ako se govori o željama, ja želim da to bude urađeno za nedelju dana, jer naš narod veoma strada“.

„Na našoj televiziji su pokazali oslobađanje područja grada od terorista nakon ulaska naše vojske. Žene su izašle na ulice i radosno pozdravljale naše vojnike, svi oni su već umorni od terorističkih grupa“, zaključio je sirijski ambasador.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala