Kineski stakleni most oko litice — u zmajevom gnezdu (video)

© Foto : Jutjub/skrinšotMost Nebeska avenija otvoren za javnost
Most Nebeska avenija otvoren za javnost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najnoviji kineski most od stakla Nebeska avenija na planini Tijanmen, izgrađen je oko litice i na svakih sto metara pešačenja posetioce očekuje zavoj, što je fantastična prilika za fotografisanje.

Most je za posetioce otvoren u ponedeljak, a sagrađen je u sklopu Nacionalnog parka Džanđijaj.

Most je napravljen od izdržljivog stakla koje posetiocima pruža utisak da hodaju po nebu. Njegova širina je 1,6 metara, a na celoj dužini ima 99 zavoja, pa podseća na ogromnu zmiju, zbog čega je još poznat kao „Navoji zmaja“, prenosi Si-En-En.

Prema navodima, većina turista koja je prošetala ovim neobičnim mostom i pokušala da uživa u pogledu na prelepe planinske predele, bojažljivo je hodala izbegavajući da stanu na staklo, već su se držali čvršćih delova mosta i litice.

Ipak, bilo je i onih hrabrijih koji su pozirali, u ležećem i sedećem položaju, što je činilo utisak kao da lebde u vazduhu. Inače, ovo je treći stakleni objekat ovog tipa u sklopu Nacionalnog parka.

Kada je otvoren prvi najduži most od stakla na svetu, Kinezi su pozvali građane da dođu i gledaju demonstraciju pokušaja lomljenja stakla udarcima budakom ili prelaskom automobila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala