Hoće li vlast rasprodati strateške državne resurse?

© Sputnik / Igor RussakŠtand Međunarodne informativne agencije Sputnjik na „Ekspoforumu“ u okviru Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma
Štand Međunarodne informativne agencije Sputnjik na „Ekspoforumu“ u okviru Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma - Sputnik Srbija
Pratite nas
Da li Vlada Srbije priprema novi Zakon o privatizaciji koji će omogućiti prodaju strateških resursa? Slušajte „Energiju Sputnjika“ večeras u 21 čas na Radiju Studio B.

Jelica Putniković sa gostima „Energije Sputnjika“ doktorom elektrotehničkih nauka Slobodanom Ružićem i advokatom Brankom Pavlovićem razgovara o informaciji koja je prošle nedelje plasirana u jednim dnevnim novinama — da Vlada Srbije radi na nacrtu novog zakona o privatizaciji, kojim će se definisati uslovi za prodaju strateških resursa: elektroprivrede, vodoprivrede i telekomunikacija.

Navodno, ovi resursi po novoj regulativi treba da budu izdvojeni u procesu privatizacije, odnosno treba da se definiše status njihove imovine, ali i imovine države.

Iz resornih ministarstava odmah su požurili da demantuju ovako formulisanu informaciju, ali uz napomenu da će se Zakon o privatizaciji menjati samo ako prethodna analiza propisa, koja se radi u saradnji sa više državnih organa, kao i sa Savetom za borbu protiv korupcije, pokaže da su izmene neophodne sa aspekta rizika od korupcije.

Emisiju možete slušati ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala