Altaj: Mumija sa „patikama“ — putnica kroz vreme

© Foto : Jutjub/X- TEMA Mumija
Mumija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Arheolozi su otkrili u planinama Altaja mumificirano telo žene, čija obuća podseća na patike marke „adidas“, saopštio je predstavnik mongolskog muzeja „Kovd“.

Starost mumije se procenjuje na 1.500 godina. Na nadmorskoj visini od 2.800 metara je pronađen njen grob, zbog čega je mumija tako dobro očuvana.

„Na ženinim nogama je bila obuća koja podseća na čizme za snoubord firme ’Adidas‘. Pored tela su bili i drugi predmeti — različito posuđe, odeća, konopac, ovčja glava, kosti drugih životinja“, rekao je predstavnik muzeja.

Nakon što se fotografija mumije pojavila na internetu, korisnici su došli do zaključka da je pokojna žena mogla biti putnik kroz vreme.

„Ljudi misle da mumija stara 1.500 godina, koja nosi ’patike adidas‘ dokaz putovanja kroz vreme“, napisao je jedan od internet-korisnika.

Prema rečima arheologa, to je prvi turski nedirnuti grob pronađen u Mongoliji. U ovom trenutku mumiju proučavaju naučnici, nakon čega će mumificirano telo biti postavljeno na jednoj od postavki muzeja „Kovd“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala