Dačić: Nadam se da Vučić ovo neće pročitati

© Sputnik / Sergej Mamontov / Uđi u bazu fotografijaIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da sigurno niko sa strane ne može da utiče na sastav buduće Vlade Srbije.
Čedomir Jovanović - Sputnik Srbija
Zašto Čeda može, a Vučić ne

„Postoje mnogi koji imaju zablude, koji ne poznaju Aleksandra Vučića, jer ako bi neko pritiskao za nekoga to bi bilo potpuno kontraproduktivno. Nije dobro što se danas u medijima pojavilo da sam ja siguran u Vladi, a ostali nisu, nadam se da neće (Vučić) pročitati“, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je naveo da ga zasmejavaju novinski tekstovi o tome ko će biti u novoj Vladi i kada će ona biti formirana.

„Vi znate da veoma često, svakodnevno komuniciram sa premijerom i mojim koalicionim partnerom i prijateljem Vučićem, ali u 99 odsto slučajeva govorimo o političkim pitanjima, a ne o formiranju Vlade. Da li će i kada biti formirana Vlada, to je stvar premijera“, naveo je Dačić.

On je kritikovao izjavu lidera DS Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje Vlade, navodeći da je njega pola Zapada zvalo 2008. godine da podrži Borisa Tadića, od Papandreua do Štajnmajera, kao i da je DS „namestila“ da ga 2012. godine zove Ketrin Ešton, koja mu nije rekla ono što su demokrate očekivale, već samo da nastavi evropsku politiku.

„I sada DS-u smeta strani uticaj, odnosno da budemo precizni, ruski uticaj i baza u Nišu, ja sam to potpisao sa Šojgujem ispred Tadića i Medvedeva“, naveo je Dačić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala