Pokušaj Nusre da izmeni imidž govori o njenom skorom porazu

© AFP 2023 / Fadi al-HalabiBorci terorističke organizacije Nusra front u Siriji
Borci terorističke organizacije Nusra front u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Želja Nusra fronta da prekine veze sa Al Kaidom i „promeni imidž“ govori o uspehu borbe protiv ove terorističke organizacije i njenom skorom konačnom porazu, smatra član društvenog saveta pri Ministarstvu odbrane RF i glavni urednik časopisa „Nacionalna odbrana“ Igor Korotčenko.
Sirija - Sputnik Srbija
Sirijski tenkovi uništili komandni centar Nusra fronta

Ranije je niz zapadnih medija javio da je lider terorističke grupe Nusra front Abu Muhamed Džulan izjavio o raskidanju veza njegove organizacije sa Al Kaidom i promene imena u Džebhat Fatah Šam.

„Terorizam menja boju, ali nikakvi pokušaji da se izvede iz redova terorističke organizacije ne mogu biti priznati kao legitimni. Želja da Nusra front promeni boju govori o uspehu borbe protiv ove terorističke grupe koja trpi gubitke i pokušava na taj način da pobegne od konačnog poraza“, istakao je Korotčenko.

On je dodao da je cilj ruske vojne operacije u Siriji i dalje uništavanje terorističkih struktura DAEŠ-a i Nusra fronta i objekata koji oni drže, i Rusija računa da će to raditi zajedno sa međunarodnom koalicijom sa SAD i nizom drugih zapadnih zemalja.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Počinje velika humanitarna operacija u Alepu (video)

„Nusra front kao što je bio, tako će i ostati teroristička organizacija, a nekakvi trikovi sa promenom imidža, razdvajanjem od Al Kaide i pokušaji da se maskiraju kao ’umereni‘, samo predstavljaju mimikriju terorista koje je potrebno uništiti“, naglasio je Korotčenko.

U Siriji od 2011. godine traje oružani sukob u kojima je nastradalo više od 280.000 ljudi. Vladine snage bore se protiv različitih naoružanih grupa. Najaktivnije od njih su DAEŠ i Nusra front (sirijski ogranak Al Kaide) koji je u julu 2016. izjavio o promeni imena u Džebhat Fatah Šam i raskidanju veza sa Al Kaidom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala