Ubica iz crkve poziva muslimane da unište Francusku

© AP Photo / BFMFrancuska policija kontroliše situaciju ispred crkve u Normandiji gde su naoružani napadači držali taoce. 26. jul 2016.
Francuska policija kontroliše situaciju ispred crkve u Normandiji gde su naoružani napadači držali taoce. 26. jul 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Informativna agencija DAEŠ-a „Amak“ objavila je video na kojem jedan od napadača na crkvu u severnoj Francuskoj poziva sve muslimane da unište ovu zemlju.

Na snimku koji je ranije snimljen, Abdel-Malik Nabir Ptižan, koji je identifikovan kao jedan od dvojice muškaraca koji su ubili sveštenika pre nego što ih je usmrtila policija, obraća se direktno predsedniku Fransoa Olandu i premijeru Manuelu Valsu, javio je Rojters.

„Vremena su se promenila. Patićete na isti način na koji pate naša braća i sestre. Mi ćemo uništiti vašu zemlju“, kaže na snimku čovek za koga agencija „Amak“ tvrdi da je Ptižan.

​„Braćo, izađite sa nožem, šta god da je potrebno, napadajte ih, ubijajte ih masovno“, poziva on muslimane da napadaju saveznike snaga međunarodne koalicije koja se u Siriji bori protiv DAEŠ-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala