Vojnici Srbije spremni za Međunarodne vojne igre

© Ministarstvo odbraneVojnici Srbije
Vojnici Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Vojske Srbije, koji učestvuju na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, uveliko se pripremaju za predstojeća takmičenja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Na poligonu Alabino srpski tenkisti zadužili su tenkove tipa T-72 B3. Žrebom koji je održan pre dva dana odlučeno je da će se ove godine pripadnici Vojske Srbije takmičiti u tenkovima žute boje. U Alabinu se nalazi 20 naših tenkista koji će se uz ekipe Zimbabvea, Kirgistana, Mongolije, Kazahstana, Kine, Indije, Kuvajta, Nikaragve, Irana, Venecuele, Belorusije, Azerbejdžana, Angole, Tadžikistana, Jermenije i domaćina Rusije boriti za odličja na atraktivnom Tenkovskom biatlonu.

© Ministarstvo odbrane SrbijeNa međunarodnim vojnim igrama učestvovaće više od 130 ekipa iz 20 država sveta koje će se nadmetati u 23 različite discipline
Na međunarodnim vojnim igrama učestvovaće više od 130 ekipa iz 20 država sveta koje će se nadmetati u 23 različite discipline - Sputnik Srbija
Na međunarodnim vojnim igrama učestvovaće više od 130 ekipa iz 20 država sveta koje će se nadmetati u 23 različite discipline

Pontonirci Vojske Srbije, koji će učestvovati na takmičenju „Otvorene vode“ u ruskom Muromu započeli su obuku, koja se izvodi u dva dela. U prvom delu vozači su uvežbavali kretanje u sastavu marševske kolone od polaznog rejona do vodene prepreke. Nakon toga, usledila je kolektivna obuka sa zadatkom da se sklopi skela nosivosti 170 tona, iz dva dela — skela od 60 i 110 tona.

„Iako postoje značajne razlike između naše i ruske tehnike, srpski pontonirci su uvereni da, uz iskustvo i znanje koje imaju, mogu za kratko vreme da ovladaju veštinama rukovanja ruskom tehnikom. Kako saznajemo, svi timovi koji učestvuju u takmičenju suočeni su sa istim problemom, a to je veoma nizak vodostaj reke Oke“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Ekipa Vojske Srbije koja će se takmičiti u disciplini „Čisto nebo“ na poligonu u blizini grada Jejska, već je ostvarila uspeh — drugo mesto na fudbalskom turniru u konkurenciji osam ekipa. U Jejsku se nalazi 14 pripadnika artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva.

Pripadnici Rečne flotile, artiljerci i raketaši prvi put učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama, dok su tenkisti, koji imaju višegodišnje iskustvo, prošle godine osvojili bronzanu medalju.

© Ministarstvo odbrane SrbijeMeđunarodne vojne igre biće održane od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji.
Međunarodne vojne igre biće održane od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji. - Sputnik Srbija
Međunarodne vojne igre biće održane od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji.


Međunarodne vojne igre biće održane od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a prvi put će deo takmičenja biti održan u Kazahstanu. Učestvovaće više od 130 ekipa iz 20 država sveta koje će se nadmetati u 23 različite discipline. Ove godine, devet zemalja biće u ulozi posmatrača.    

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala