Mešanje karata: Putin sproveo velike kadrovske promene

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Danas se saznalo o velikim kadrovskim promenama u nekoliko ruskih regiona i nekoliko federalnih ministarstava. Osim toga, predsednik Rusije Vladimir Putin objedinio je Krimski i Južni federalni okrug i poslao u penziju ambasadora u Ukrajini Mihaila Zurabova. Privremeni poverenik za poslove Rusije u Ukrajini je Sergej Toropov.

Federalni okruzi

Krimski federalni okrug zvanično je ukinut i priključen Južnom federalnom okrugu. Za ovlašćenog predstavnika objedinjenog okruga postavljen je Vladimir Ustinov, koji je pre toga vršio funkciju ovlašćenog predstavnika Južnog federalnog okruga.

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaBivši guverner Sevastopolja Sergej Menjajlo
Bivši guverner Sevastopolja Sergej Menjajlo - Sputnik Srbija
Bivši guverner Sevastopolja Sergej Menjajlo

Za ovlašćenog predstavnika predsednika u Sibirskom federalnom okrugu umesto smenjenog Nikolaja Rogoškina postavljen je bivši guverner Sevastopolja Sergej Menjajlo, koji je danas smenjen po sopstvenoj želji. Privremeni v.d. guvernera Sevastopolja postao je Dmitrij Ovsjanikov.

Promene su se desile i u Severozapadnom federalnom okrugu — umesto Vladimira Bulavina ovlašćeni predstavnik postao je Nikolaj Cukanov, koji se ranije nalazio na čelu Kalinjingradske oblasti. Vršilac dužnosti šefa Kalinjingradske oblasti postao je Jevgenij Ziničev.

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaBivši guverner Kalinjingradske oblasti Nikolaj Cukanov
Bivši guverner Kalinjingradske oblasti Nikolaj Cukanov - Sputnik Srbija
Bivši guverner Kalinjingradske oblasti Nikolaj Cukanov

U Severnokavkaskom federalnom okrugu ovlašćeni predstavnik postao je Oleg Belavencev, koji je ranije predstavljao predsednika na Krimu. On je na tom mestu zamenio Sergeja Melikova.

Vojne institucije

Bivši šef Severnokavkaske federalne oblasti Melikov danas je postao zamenik direktora Ruske garde.

Izmene su se dogodile i u rukovodstvu Federalne carinske službe. Premijer Rusije Dmitrij Medvedev penzionisao je šefa Carinske službe Andreja Beljaninova. Novi rukovodilac te službe je Vladimir Bulavin.

Ranije je izvršen pretres Federalne carinske službe i Beljaninove kuće zbog slučaja o prebacivanju veće količine alkohola preko granice Carinske unije i neplaćanja carine. Pritom, kako prenosi ruska „Gazeta“, u vikendici Beljaninova istražitelji su zaplenili veliku količinu novca, od kojih se jedan deo nalazio u kutijama od cipela, stare slike i druge dragocenosti.

Guverneri

Osim toga, Vladimir Putin smenio je sa dužnosti u vezi sa gubljenjem poverenja u guvernera Kirovske oblasti Nikite Beliha koji se nalazi u pritvoru po optužbi za primanje mita od 400 hiljada evra. Za privremenog vršioca dužnosti guvernera imenovan je Igor Vasiljev, koji je ranije bio direktor Federalne službe državnog registra.

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaBivši guverner Kirovske oblasti Nikita Belih.
Bivši guverner Kirovske oblasti Nikita Belih. - Sputnik Srbija
Bivši guverner Kirovske oblasti Nikita Belih.

Takođe su hitno prekinuta ovlašćenja guverneru Jaroslavske oblasti Sergeju Jastrebovu. Vršilac dužnosti regiona postao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Dmitrij Mironov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala