Generalni direktor holandske firme koja se bavi razvojem 3D štampača, Najna Hof, ispričala je da je sve u ovom restoranu napravljeno pomoću 3D tehnologije: nameštaj, pribor za jelo, pa čak i hrana.
„Mi upravo štampamo hranu, to je pire, stavljamo ga u medicinski špric koji koriste lekari“, rekla je Najna Hof.
Štampanje hrane na 3D štampaču ne oduzima mnogo vremena. Na primer, za pripremu čokoladnog dezerta potrebno je samo desetak minuta.
U naredna tri dana restoran će biti otvoren u Londonu, a zatim će krenuti na svetsku turneju.
Ranije je neobičan restoran brze hrane otvoren u San Francisku. Jedini zaposleni u ovom preduzeću bio je konsultant koji je objašnjavao posetiocima kako da naruče hranu.
Gosti su birali jelo pomoću specijalnih interaktivnih panela, a zatim ih sami preuzimali iz specijalnih ćelija ugrađenih u zid.