Lekari bez granica za saradnju na humanitarnoj operaciji u Alepu

© AFP 2023 / KARAM AL-MASRI Sirijci se voze motorom pored oštećenih zgrada u istočnom delu Alepa.
Sirijci se voze motorom pored oštećenih zgrada u istočnom delu Alepa. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evald Stals, predstavnik misije u Rusiji za Operativni centar Lekara bez granica u Berlinu, izjavio je da je ta organizacija spremna da uspostavi kontakt sa ruskim Ministarstvom odbrane da bi dobili tačne i iscrpne informacije o uslovima za veliku operaciju dostavljanja humanitarne pomoći u Alepu.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Počinje velika humanitarna operacija u Alepu (video)

Lekari bez granica zainteresovani su za poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua međunarodnim organizacijama da učestvuju u humanitarnoj operaciji u sirijskom Alepu, koju podržava Rusija, izjavio je šef misije u Rusiji Operativnog centra u Briselu (OCB).

„Kao što je više puta navedeno, Lekari bez granica su veoma zabrinuti za narod u Alepu i procenjuje se da je nekih 250 hiljada ljudi zarobljeno u istočnom delu grada. Oni su stoga zainteresovani za poziv ministra odbrane Šojgua i spremni smo da uspostavimo kontakt sa Ministarstvom odbrane da bismo dobili tačne i sveobuhvatne informacije o tamošnjim uslovima“, izjavio je Evald Stals.

Ranije je ruski ministar odbrane rekao da su ruska i sirijska vlada započele veliku operaciju humanitarne pomoći u Alepu, gde su uspostavile tri koridora za civile i jedan za vojnike koji žele da se predaju i dodao da je Moskva ponudila međunarodnim organizacijama koje deluju u Siriji da se pridruže ovoj operaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala