Otkriven otisak velikog dinosaurusa mesoždera

Dinosaur
Dinosaur - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Boliviji, 64 kilometara severoistočno od grada Sukra, pronađen je otisak dvonožnog dinosaura mesoždera koji je bio visok oko 15 metara.

Grupa paleontologa otkrila je u jugoistočnoj Boliviji otisak  dinosaurusa koji datira od pre oko 80 miliona godina, prenosi „Rason“. Otisak od oko  1,2 metara u prečniku okarakterisan je kao „jedno od najvećih otkrića ove vrste“.

Dinosaurus, koji je ostavio otisak je teropod albeisauri, „dvonožni mesožder, koji je živeo u periodu gornje krede. Bio je visok više od 15 metara“, tvrdi istraživač Omar Medina.

© REUTERS / David MercadoOtisak dinosaurusa od oko 1,2 metara u prečniku kvalifikuju se kao "jedno od najvećih otkrića ove vrste" .
Otisak dinosaurusa od oko 1,2 metara u prečniku kvalifikuju se kao jedno od najvećih otkrića ove vrste . - Sputnik Srbija
Otisak dinosaurusa od oko 1,2 metara u prečniku kvalifikuju se kao "jedno od najvećih otkrića ove vrste" .

Prema  njegovim rečima, u poslednjih nekoliko meseci pronađeni su u istom području i  drugi tragovi teropoda vrste megaraptor.

Bolivijski istraživač napominje da novo otkriće može pomoći  da se „utvrdi migracioni put dinosaurusa u Južnoj Americi“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala