Složene figure padobranaca na Svetskom prvenstvu (video)

© Foto : RIA NovostiRuski padobranci
Ruski padobranci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od 400 sportista iz 30 zemalja učestvovalo je na Svetskom prvenstvu u padobranstvu za vojnike. Pogledajte kako su učesnici izvodili složene figure tokom slobodnog pada.

Takmičari su na Svetskom prvenstvu nekoliko dana izvodili najsloženije vežbe od kojih se mnoge primenjuju tokom vojne obuke, izjavio je novinarima načelnik uprave za fizičku pripremu i sport Oružanih snaga Rusije pukovnik Oleg Bocman.

„Prilikom obuke padobranskih trupa i drugih jedinica koriste se malo drugačiji padobrani i drugo naoružanje i oprema, drugačije veštine. Ali sve je povezano“, istakao je Bocman.

Vojni padobranski sport je jedan od vidova pripreme vojnika koji omogućuje da se efikasnije savladaju veštine skakanja sa padobranom, kao što su tačnost sletanja, sposobnost donošenja odluka u kratkom vremenskom periodu, skakanje u slobodnom padu, grupni skokovi sa padobranom, skakanje na ograničene površine sletanja.

Svetsko prvenstvo u padobranstvu za vojnike održava se u Vojno-patriotskom parku kulture i odmora Oružanih snaga Ruske Federacije „Patriot“ i na aerodromu „Kubinka“ u predgrađu Moskve.

Takmičenje na kojima učestvuje više od 400 sportista iz 30 zemalja trajaće do 28. jula. U pojedinačnoj akrobatici u ponedeljak takmičilo se 46 sportista iz 13 zemalja. Skokovi su se izvodili iz aviona An-2 sa visine 2.200 metara.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala