Dodik Izetbegoviću: Ne pristajem da Srpska bude ucenjena

© AP Photo / Radivoje PavicicPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se o svim otvorenim pitanjima može razgovarati i da je Republika Srpska uvek bila spremna za to, ali da je SDA počela sa ucenama.

Komentarišući najavu funkcionera SDA da su spremni na sastanak sa SNSD-om, ali da kao ključno pitanje nameću usvajanje mehanizma koordinacije, Dodik, koji je i predsednik SNSD-a, naglašava da je prvi čovek SDA Bakir Izetbegović potvrdio da iza sastanka o kojem govori SDA stoji međunarodna zajednica.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Izetbegović: Dodik prešao crvenu liniju

„Niko sa mnom nije kontaktirao u vezi sa tim sastankom. Nemamo nikakvih problema da razgovaramo, to smo jasno poručili i premijer Republike Srpske i ja. Međutim, neka niko ne misli da ću pristati da Republika Srpske bude potcenjena i ucenjena“, izjavio je Dodik za „Glas Srpske“.

Dodik je rekao da se o svim otvorenim pitanjima može razgovarati i da je Republika Srpska uvek bila spremna na to, ali da je SDA počela sa ucenama.

„Počeli su da se ponašaju kao da su oni jedina stranka u BiH čije zahteve treba slediti. Sa mehanizmom koordinacije su pokušali da nas prevare i sve to uz aminovanje Saveza za promene, a sada popravljamo ono što su oni zabrljali. Republika Srpska je deo te priče i mora da se pita o mehanizmu koordinacije, a ne da ga tajno usvajaju, a onda da nanovo gubimo vreme i popravljamo stvari“, istakao je predsednik Srpske.

Prema njegovim rečima, SDA je ta koja smeta svim dobrim inicijativama i kriva je za lošu atmosferu, a ne SNSD, jer je SDA pokušala da ucenjuje Srpsku.

To im nećemo dozvoliti i to je naše legitimno pravo — rekao je Do­dik i dodao da su i stranke Saveza za promene priznale da su na više polja prevarene.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala