Kremlj pozdravio odluku MOK-a

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj i hram Hrista spasa u Moskvi
Pogled na Kremlj i hram Hrista spasa u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj pozitivno ocenjuje odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) jer nije zabranio ruskim sportistima da učestvuju na Olimpijadi u Riju, ali ključnu ulogu u uklanjanju posledica skandala sa dopingom sada leži na Olimpijskom komitetu Rusije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

 „Ne treba govoriti o jednoj odluci, već o celom kompleksu odluka. Bitno je da je MOK dozvolio ’čistim‘ sportistima da učestvuju u Olimpijadi i mi to pozitivno ocenjujemo“, rekao je on.

Žena prolazi pored olimpijskih krugova ispred zgrade u Sao Paolu. - Sputnik Srbija
Ruski sportisti idu u Rio (video)

Trenutno predstoji veliki posao oko odlučivanja kako eliminisati sve posledice doping skandala i to putem saradnje sa MOK-om, ali i sa drugim međunarodnim sportskim organizacijama, istakao je Peskov.

Prema njegovim rečima, treba uložiti dodatne napore kako bi se razjasnile sve nedoumice, a ključnu ulogu će odigrati ruski Olimpijski komitet na čelu sa Vitalijem Smirnovom..

Komentarišući reakciju Svetske antidoping agencije, koja je bila razočarana odlukom MOK-a, Peskov je rekao da su sve odluke donesene isključivo od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i da je to najvažniji organ.

Istovremeno, Peskov je dodao da Putin ne planira da otputuje u Rio kako bi prisustvovao ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala