Putin: Situacija na Bliskom istoku se drastično zaoštrila

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija na Bliskom istoku i severu Afrike se drastično zaoštrila, što je izazvalo teške socijalno-ekonomske probleme i slabljenje državnih institucija u čitavom nizu zemalja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Kako je poručio učesnicima konferencije Lige arapskih zemalja, upravo ti problemi stavljaju na dnevni red mnoga važna pitanja s kojima se suočava ceo bliskoistočni region i time istakao važnost Lige kao mehanizma multinacionalnog dijaloga za donošenje kolektivnih odluka.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Čovečanstvo treba da se ujedini protiv terorizma

Putin je takođe rekao da je Rusija spremna da gradi dobre odnose sa Ligom kako bi se dodatno osigurala regionalna bezbednost, pre svega kada je reč o borbi protiv međunarodnog terorizma.

„Naš stav je da je saradnja osnova borbe protiv terorizma i da mora biti u skladu sa inicijativama za pronalazak političkog rešenja u Siriji, Iraku, Libiji, Jemenu, kao i u svim ostalim vrućim tačkama, uz poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih zemalja“, istakao je on, a saopštio Kremlj.

Istovremeno, Putin se osvrnuo i na situaciju u Palestini rekavši da Moskva smatra nedopustivim da i dalje traje status kvo.

„Neophodno je učiniti sve kako bi se ponovo započeli razgovori o situaciji u Palestini. Potrebno je stvoriti uslove za dijalog koji će biti usmeren ka stvaranju nezavisne palestinske države, čija bi prestonica bila u Istočnom Jerusalimu“, zaključio je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala