Japan: Nožem usmrtio 19 osoba, ranio 45

© AFP 2023 / TOSHIFUMI KITAMURAJapan
Japan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje 19 osoba, kako javljaju mediji, ubijeno je sinoć, a 45 ranjeno, kada je muškarac u japanskom gradu Sagamihara, u blizini Tokija, napao nožem ljude, koji su smešteni u jednoj ustanovi za zbrinjavanje invalida i nemoćnih osoba.

Policija je, za sada, potvrdila smrt 15 osoba.    

Agencija Kjodo je javila da je policija uhapsila napadača koji ima oko 20 godina i da se napad odigrao u utorak, oko 2.30 sati ujutru po lokalnom vremenu.

Napadač se, kako se navodi, predao policiji i priznao napad.

"Ja sam to uradio", rekao je napadač prilikom predaje.

Pojedini mediji prenose da napadač ima 26 godina i da je 20 ljudi teško povređeno.

Ubica ranije nudio vladi da ubija hendikepirane

Mačeta - Sputnik Srbija
Nemačka: Sirijac mačetom usmrtio ženu (video)

Napadač je ranije bio hospitalizovan u psihijatrijskoj ustanovi, nakon što je izrazio spremnost da ubija hendikepirane ako to vlada odobri, saopštile su danas lokalne vlasti.

Policija grada Tsukui u blizini Tokija je početkom godine kontaktirala osumnjičenog Satošija Uematsua nakon što je on pokušao da uruči pismo sa svojim bizarnim predlogom predsedavajućem Donjeg doma japanskog parlamenta, nakon čega je 19. februara prisilno hospitalizovan, preneo je Rojters.

Prema navodima zvaničnika gradskih vlasti Sagamihare, koji je želeo da ostane anoniman, Uematsu je tada rekao policiji da bi, ukoliko nacionalna vlada to odobri, ubio veliki broj teško hendikepiranih ljudi.

On je pušten iz psihijatrijske ustanove 2. marta, nakon što su lekari procenili da se njegovo stanje popravilo, rekao je zvaničnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala