Skandal među demokratama zbog „miniranja“ Sandersa

© REUTERS / Carlo AllegriDemokratski predsednički kandidati SAD senator Berni Sanders i Hilari Klinton
Demokratski predsednički kandidati SAD senator Berni Sanders i Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Debi Vaserman Šulc neće predsedavati stranačkom konvencijom koja počinje u ponedeljak u Filadelfiji, pošto je „Vikiliks“ objavio oko 20.000 imejlova Demokratske stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja senatora iz Vermonta Bernija Sandersa, javio je Si-En-En.

Tu odluku je doneo stranački odbor za proceduralne mehanizme, a Šulcovu će zameniti članica Predstavničkog doma iz Ohaja Marša Fadž.

Kombi sa reklamom Vikiliksa ispred Bele kuće u Vašingtonu. - Sputnik Srbija
„Vikiliks“ objavio iračku ratnu prepisku Klintonove

U jednoj od imejl poruka sugeriše se da je Sanders možda ateista, iako je on otvoreno govorio o svom jevrejskom nasleđu.

Sanders je u intervjuu za Si-En-En nazvao komentare u tim porukama „užasavajućim“, ali i naveo „da ga to nije šokiralo“ jer se na istu temu oglasio pre šest meseci, rekavši da Demokratski nacionalni komitet podržava Hilari Klinton i protivi se njegovoj kampanji.

Neki demokratski lideri su pozvali na ostavku stranačkih funkcionera, uključujući predsednicu Šulcovu, preneo je „Glas Amerike“.

U međuvremenu, demokrate se okupljaju pred nacionalnu konvenciju na kojoj će zvanično proglasiti bivšu američku državnu sekretarku Hilari Klinton za svog predsedničkog kandidata na izborima 2016.

Ovo je prvi put da je neka politička stranka u Americi izabrala ženu za predsedničkog kandidata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala