Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije: Ruski sport postaće „čistiji“

© Sputnik / Elena Sobolь / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov na Olimpijskom samitu u Lozani
Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov na Olimpijskom samitu u Lozani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije (OKR) Aleksandar Žukov je povodom učešća ruskih sportista na Olimpijskim igrama 2016. izjavio da je uveren da će u Rusiji nastupiti pozitivne promene i da će ruski sport postati „čistiji“.
Žena prolazi pored olimpijskih krugova ispred zgrade u Sao Paolu. - Sputnik Srbija
Ruski sportisti idu u Rio (video)

Izvršni odbor MOK-a doneo je odluku da ne suspenduje celokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko može da nastupa na Olimpijskim igrama, uz ispunjavanje brojnih kriterijuma. Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da se takmiče u Riju.

„Da bi se ustanovila istina, Rusija i OKR su spremni da sarađuju sa svim međunarodnim organizacijama, komisijama VADA i MOK-a u svim pravcima. Želim da naglasim da se Olimpijski komitet Rusije nikada direktno nije bavio sprovođenjem antidoping politike u zemlji“, izjavio je Žukov.

„Još jednom naglašavam da je Rusija u potpunosti posvećena borbi protiv dopinga sa stanovišta ’nulte tolerancije‘. To je osnovni princip OKR u ovom pitanju. U Rusiji se stalno pojačavaju kaznene mere za one koji koriste doping i one koji se bave ’rasturanjem‘ zabranjenih lekova. To radimo jer smo potpuno posvećeni zaštiti ’čistih‘ sportista“, istakao je Žukov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala