Krimski most u 60 sekundi (video)

© Sputnik / Georgij Zimarjov / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na zvaničnom kanalu Krimskog mosta na Jutjubu objavljen je video-snimak koji pruža mogućnost da se za manje od 60 sekundi nađete u samom centru njegove izgradnje i osetite kao učesnik ekspres-ekskurzije. Planirano je da most bude završen već 2019. godine.

Početkom jula je lokaciju na kojoj se gradi ovaj most preko Kerčkog zaliva, koji će povezati poluostrvo Krim sa Tamanskim poluostrvom, posetila grupa stranih novinara. Predstavnici medija iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Japana, Iraka, Rumunije, Južne Koreje, Bugarske mogli su svojim očima da se uvere u tok radova. Posetu je organizovalo Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Glavni urednik radija „Nešenel pablik radio“ Kori Flintof okarakterisao je most kao „neverovatni objekat inženjeringa“, dok je kamerman „Dojče vele“ Jevgenij Ušakov izjavio: „Utisci su veoma dobri. Mislim da gradnja ne ide planiranim tempom kada je most već tehnološki gotov, pobijaju se šipovi, postavljaju stubovi, što je impresivno. Kada sam u medijima gledao o izgradnji mosta nisam primetio takav tempo, dok je kada gledam svojim očima, prirodno, sve drugačije“.

Kerčki most biće najduži most u Rusiji sa 19 kilometara dužine. Do decembra 2018. objekat će biti otvoren za drumski saobraćaj, a vozovi će početi da ga koriste 2019. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala