Piloti koji su oborili Su-24 umešani u pokušaj vojnog puča

© Sputnik / Ramil SitdikovAvion suhoj Su-24 u ruskoj avio-bazi Hmejmim u Siriji
Avion suhoj Su-24 u ruskoj avio-bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Piloti koji su oborili ruski bombarder Su-24 u Siriji bili su umešani u pokušaj vojnog puča u Turskoj, saopštio je zamenik premijera Turske Mehmet Šimšek na samitu ministara finansija i guvernera centralnih banaka G-20.
Veštine ruske avijacije na takmičenju „Morski as 2016“ - Sputnik Srbija
Turski pilot sam doneo odluku o obaranju ruskog aviona Su-24

„Želeo bih da ruska javnost zna da su piloti koji su oborili ruski avion kasnije bili umešani u pokušaj vojnog puča. To je pokazalo da smo se suočili sa nekom vrstom zavere“, rekao je potpredsednik Vlade Turske.

Šimšek je naveo da odluka da se obori avion „nije bila politička“. Potpredsednik Vlade je izrazio nadu da u odnosima dve zemlje neće nastati problemi.

Turska očekuje da će doći do poboljšanja u odnosima između Rusije i Turske, izjavio je Šimšek.

„Zadovoljni smo što se između Rusije i Turske uspostavljaju prijateljski odnosi. Rusija je naš najveći trgovinski partner, naš sused, i zato dajemo veliki značaj rusko-turskim odnosima, ne samo u sferi trgovine, inovacija i turizma, već i šire“, rekao je on.

„Želeli bismo da nastavimo da unapređujemo naše prijateljske odnose sa Rusijom“, naveo je Šimšik.

Odnosi između dve zemlje su se poboljšali nakon što se Erdogan u poruci Putinu 27. juna izvinio za obaranje aviona Su-24. On je tom prilikom takođe izrazio saučešće zbog pogibije pilota i izjavio je da Ankara ne bi želela da pogoršava odnose sa Moskvom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala