Nica: Podignute optužnice protiv petoro osumnjičenih

© Sputnik / Victoria IvanovaBolnica u Nici
Bolnica u Nici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protiv pet osoba koje se nalaze u pritvoru zbog umešanosti u napad u Nici podignute su optužnice, saopštilo je parisko tužilaštvo, javio je AFP.
Situacija u Nici nakon terorističkog napada - Sputnik Srbija
Kako su Blerove i Bušove laži o Iraku dovele do masakra u Nici? (audio)

Troje osumnjičenih formalno je optuženo da su bili saučesnici u „ubistvu koje je izvela grupa sa terorističkim vezama“, a dvoje je optuženo za „kršenje zakona o oružju u vezi sa pripadnošću terorističkoj grupi“, navelo je tužilaštvo.

Državno tužilaštvo, koje nadgleda antiterorističke istrage, saopštilo je u četvrtak da se u pritvoru trenutno nalazi pet ljudi za koje se sumnja da su pomagali 31-godišnjem napadaču Muhamedu Lauežu Bulelu da izvrši napad.

Pariski državni tužilac Fransoa Molen je naveo da su četiri muškarca i jedna žena bili „uključeni u pripremu napada“, koji je planiran više meseci, kao i da je jedan od njih snimao mesto zločina dan posle napada, iako je ono bilo preplavljeno policajcima i novinarima.

Tunišanin koji je kamionom pokosio i ubio 84 osobe na šetalištu u Nici imao je saučesnike, a taj napad je planirao mesecima, izjavio je tužilac Molen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala