Dačić: Puč i 5. oktobar nisam poredio, strani uticaj jesam

© Sputnik / Sergej Mamontov / Uđi u bazu fotografijaIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Ivica Dačić rekao je danas da nije poredio puč u Turskoj sa 5. oktobrom, već da je govorio o uticaju spoljnog faktora i da događaji u toj zemlji mogu dovesti do većeg talasa migranata, ali da je Srbija pokazala da može da se nosi sa kriznim situacijama.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Ponašanje Vlade Hrvatske prelazi granice normalnog

On kaže da je Turska zbog spoljne politike bila predmet raznih spoljnih uticaja i da je u tom kontekstu poredio puč u toj zemlji sa 5. oktobrom.

„Nisam poredio 5. oktobar i puč, ali jesam strani uticaj“, rekao je Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije.

Upitan da li dešavanja u toj zemlji mogu dovesti do novog talasa migranata, Dačić kaže da je Srbija očekivala takav talas i da je zbog toga premijer zakazao sednicu Koordinacije službi bezbednosti, da je formiran zajednički tim policije i vojske.

„To je već dalo rezultate, sprečeni su ulasci iz raznih zemalja. To su sve ilegalni prelasci koji se odvijaju van zvaničnih prelaza“, naglasio je Dačić.

On je dodao da je Srbija pokazala da može da upravlja kriznim situacijama, ukoliko druge zemlje na migrantskoj ruti ne naprave problem.

„Mi ne možemo da dozvolimo da budemo sabirni centar. U okviru evropskog rešenja, možemo da prihvatimo deo odgovornosti“, naglasio je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala