Turski vicepremijer 25. i 26. jula u Moskvi

© Flickr / Jorge FranganilloAnkara
Ankara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo ekonomije Turske potvrdilo je da će delegacija Vlade te zemlje, na čelu sa vicepremijerom Nuretinom Džaniklijem, posetiti Moskvu 25. i 26. jula, a u njenom sastavu će biti i ministar turizma Turske.
Veštine ruske avijacije na takmičenju „Morski as 2016“ - Sputnik Srbija
Turski pilot sam doneo odluku o obaranju ruskog aviona Su-24

Ranije je izvor upoznat sa tokom pripreme za taj susret saopštio da će delegacija Vlade Turske posetiti Moskvu 26. i 27. jula, kao i da je tokom razgovora moguć odvojeni dijalog na temu energetike, uz učešće predstavnika Ministarstva energetike Turske i ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka. 

Na zvaničnom sajtu Vlade Rusije objavljeno je da Rusija i Turska obnavljaju delatnost međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju. 

U saopštenju je navedeno da je predviđeno obnavljanje pregovaračkog procesa sa turskom stranom o nacrtu međuvladinog sporazuma o trgovini uslugama i investicijama, o nacrtu srednjoročnog programa trgovinsko-ekonomske, naučno-tehničke i kulturne saradnje u periodu od 2016. do 2019. godine, kao i o osnivanju zajedničkog rusko-turskog fonda za finansiranje investicionih projekata u dve zemlje. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala