Forbsova lista najpoznatijih Rusa (foto)

© AP Photo / Evan Agostini/InvisionTeniserka Marija Šarapova
Teniserka Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Magazin Forbs objavio je listu najpoznatijih ličnosti u Rusiji za 2015/2016 godinu. Forbs je listu sastavio na osnovu njihovih zarada i popularnosti u medijima i na internetu.

Na čelu liste i dalje se nalazi teniserka Marija Šarapova, čiji godišnji prihodi iznose 21,9 miliona dolara. Njeno se ime u medijima pominje više od 12.500 puta, a korisnici Jandeksa su je „pretraživali“ oko 880.000 puta. Šarapova se na vrhu Forbsove liste najvećih zvezda u Rusiji nalazila već devet puta. Dva puta je bila na drugom mestu liste — i to 2011. i 2012. godine.

© AP PhotoMarija Šarapova
Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Marija Šarapova

Na drugom mestu se nalazi pevač Grigorij Leps, sa prihodom od devet miliona dolara. Njegovo ime je na Jandeksu pretraživano više od 10 miliona puta.

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPevač Grigorij Leps
Pevač Grigorij Leps - Sputnik Srbija
Pevač Grigorij Leps

Treće mesto pripalo je muzičaru Sergeju Šnurovu čiji se prihodi procenjuju na oko 11 miliona dolara. Njegovo se ime u medijima spomenulo 3.400 puta, dok je na Jandeksu pretraživan šest miliona puta. Kako napominje Forbs, popularnost ovog muzičara probija sve rekorde, a moguće je i da će na nekim narednim rang-listama prestići Šarapovu.  

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaFrontmen grupe "Lenjingrad" Sergej Šnurov
Frontmen grupe Lenjingrad Sergej Šnurov - Sputnik Srbija
Frontmen grupe "Lenjingrad" Sergej Šnurov

Pevač Filip Kirkorov  je četvrti na listi, sa prihodom od 7,6 miliona dolara. U medijima je pominjan oko 7.000 puta, dok je njegovo ime na Jandeksu pretraživano 430.000 puta. Prošle godine, pevač je bio na drugom mestu liste.

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPevač Filip Kirkorov
Pevač Filip Kirkorov - Sputnik Srbija
Pevač Filip Kirkorov

Na petom mestu se nalazi hokejaš Aleksandar Ovečkin, koji se po visini godišnjeg prihoda od 12,1 miliona dolara, nalazi odmah posle Šarapove. Mediji su njegovo ime spomenuli više od 4,6 miliona puta, a na Jandeksu je pretraživan više od 522.000 puta.

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHokejaš Aleksandar Ovečkin
Hokejaš Aleksandar Ovečkin - Sputnik Srbija
Hokejaš Aleksandar Ovečkin

Ruska manekenka Natalija Vodjanova se nalazi na šestoj poziciji sa sedam miliona dolara godišnjeg prihoda. U medijima je spomenuta 3.700 puta, dok je njeno ime na Jandeksu traženo skoro 740.000 puta.

© Sputnik / Artem Žitenev / Uđi u bazu fotografijaTop-model Natalija Vodjanova
Top-model Natalija Vodjanova - Sputnik Srbija
Top-model Natalija Vodjanova

Pevač Sergej Lazarev, koji je predstavljao Rusiju na Evroviziji 2016. godine, nalazi se na sedmom mestu Forbsove liste sa zaradom od 1,3 miliona dolara, više od 8.500 referenci u medijima, i sa pretraživanjem na Jandeksu od više od 6,5 miliona puta.

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPevač Sergej Lazarev
Pevač Sergej Lazarev - Sputnik Srbija
Pevač Sergej Lazarev

Na osmom mestu je pevač Jegor Krid, čija zarada iznosi 3,6 miliona dolara. U medijima se pominje 700 puta, dok je više od 8,8 miliona puta pretraživan.

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPevač Jegor Krid
Pevač Jegor Krid - Sputnik Srbija
Pevač Jegor Krid

Pevačica Zemfira zauzela je deveto mesto na listi sa prihodom od šest miliona dolara. Njeno ime se u medijima pomonje više od 4.200 puta, sa više od 2,6 miliona zahteva na Jandeksu.

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaPevačica Zemfira
Pevačica Zemfira - Sputnik Srbija
Pevačica Zemfira

Na desetom mestu se nalazi hokejaš Jevgenij Malkin, čija zarada nije mnogo manja u odnosu na kolegu (iznosi 9,9 miliona dolara), ali nije toliko popularan u medijima i na interenetu.

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaHokejaš Jevgenij Malkin
Hokejaš Jevgenij Malkin - Sputnik Srbija
Hokejaš Jevgenij Malkin

Osim njih, na listi se dalje nalaze muzičari Timotej, Dima Bilan, Nikolaj Baskov, Basta, Polina Gagarina, Njuša, voditelji Ksenija Sobčak, Ivan Urgant, Dmitrij Nagijev, Ksenija Borodina, reditelj Nikita Mihalkov i drugi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala