Ljajić: Hrvatska nam ne može ništa ako su nam ostale zemlje saveznici

© Tanjug / OKSANA TOSKIC/Rasim Ljajić
Rasim Ljajić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić smatra da Hrvatska neće moći da blokira Srbiju na evropskom putu ukoliko sarađujemo sa Briselom i ako kao saveznike imamo preostale zemlje EU.
Miro Kovač ministar spoljnih poslova  Hrvatske - Sputnik Srbija
Kovač: Ako Srbija uhapsi građanina Hrvatske — oštre sankcije

„Ako imate 27 zemalja na jednoj strani, koje su vam saveznici u procesu pridruživanja, Hrvatska neće moći ništa da uradi, bez obzira na njeno krajnje neprincipijelno ponašanje“, ocenio je Ljajić u izjavi novinarima, povodom najnovijih „pretnji“ iz Hrvatske, nakon otvaranja poglavlja 23 i 24.

Ljajić je istakao da Srbija ne treba da uđe u verbalni sukob koji očgledno u Hrvatskoj neki žele da izazovu, i primetio da je Srbija uvek tema tokom predizbornih kampanja u Hrvatskoj.

„I da ne znate šta se dešava, lako ćete zaključiti da je u pitanju predizborna kampanja u Hrvatskoj, to se dešavalo i prošle godine. Srbija postaje tema kad god su izbori u Hrvatskoj, svi se utrkuju u izjavama koje će davati protiv Srbije jer to donosi političke poene“, rekao je Ljajić.

On je naveo da je obaveza Srbije da uradi sve što je u interesu te zemlje u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, jer se tako na efikasniji način obezbeđuju nezavisno pravosuđe i brži postupci pred sudovima, a stvara se i pravna sigurnost za dolazak stranih investitora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala