Utvrđen sastav Olimpijskog tima Rusije za Rio

© Flickr / Jamie DaviesAtletska staza, Olimpijske igre u Londonu 2012.
Atletska staza, Olimpijske igre u Londonu 2012. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Rusije (OKP) utvrdio je sastav nacionalne reprezentacije za učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu, navodi se na zvaničnom sajtu OKR-a.
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah - Sputnik Srbija
Predsednik MOK-a o izveštaju o dopingu i sankcijama protiv ruskih sportista (video)

Diskusija o sastavu reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je postala glavna tačka dnevnog reda sednice Izvršnog komiteta OKR. Prema odluci Izvršnog komiteta u delegaciji će se nalaziti 387 sportista koji će se takmičiti u 30 sportova, uključujući 68 atletičara.

Konačan sastav u rvanju grčko-rimskim stilom biće određen 22. jula.

Nezavisna komisija Svetske antidoping agencije (VADA) je pod rukovodstvom Ričarda Maklarena juče u Torontu predstavila rezultate istrage o dopingu u ruskom sportu. Prema rezultatima istrage, VADA je preporučila MOK-u da suspenduje reprezentaciju Rusije sa Igara u Rio de Žaneiru.

Povod za istragu VADA bio je tekst u američkim novinama „Njujork tajms". List je u maju objavio dokumente sa izjavama bivšeg šefa moskovske antidoping laboratorije Grigorija Rodčenkova, koji je tvrdio da je najmanje 15 ruskih dobitnika medalja na Olimpijadi u Sočiju učestvovalo u „doping programu" Rusije čiji je cilj dominacija na domaćim Igrama 2014.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala