Jermenija: Sukob demonstranata i policije (video)

© AFP 2023 / KAREN MINASYANSukob policije i demonstranata u Jerevanu
Sukob policije i demonstranata u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici policije sukobili su se u Jerevanu sa demonstrantima ispred policijske stanice, koju su zauzele naoružane osobe.

Nekoliko demonstranata koji su protestovali ispred policijske stanice u jermenskom glavnom gradu, Jerevanu, povređeno je tokom sukoba sa policijom, preneo je reporter agencije RIA Novosti sa lica mesta.

Prema izveštajima reportera, demonstranti su bacali kamenje na policiju, dok su pripadnici policije odgovorili pucnjima upozorenja i bacanjem šok-bombi.  

U ovom trenutku policija je odgurala masu na udaljenost od oko 80 metara od zgrade.

Prema navodima dopisnika, pregovore sa policijom vodi opozicioni poslanik jermenskog parlamenta Nikol Pašinjan. Poslanik je pozvao demonstrante da se ne približavaju policijskom kordonu, a policiju da se smiri.

U sredu je policija dovela dodatne snage na područje u blizini zauzete zgrade. Kasnije se ispred policijskog kordona održala akcija u kojoj je učestvovalo oko 200 ljudi. Demonstranti su planirali da ne dozvole policiji da sprovede specijalnu operaciju protiv naoružane grupe koja je zauzela zgradu policije. 

​Naoružana grupa je 17. jula zauzela zgradu policije i zadržala kao taoce nekoliko policajaca u jermenskoj prestonici. Grupa koja drži taoce traži puštanje Žirajra Sefilijana, opozicionog političara i osnivača Novog jermenskog fronta narodnog spasenja. Sefilijan, koji je učestvovao u sukobima u Nagorno-Karabahu u periodu 1988—1994, optužen je za nelegalnu nabavku i posedovanje oružja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala