Ogroman som prekinuo pripreme za Svetski kup u Rusiji

© Sputnik / Pavel Lisitsyn Som
Som - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čini se da je ogromnom somu „zasmetalo“ što su mu građevinski radnici upali na teritoriju pripremajući radove na mostu u Kalinjingradu. Vlasti tvrde da je riba poplašila ronioce.
Uspavana žaba - Sputnik Srbija
Uspavane žabe usporile gradnju nuklearne elektrane

Rekonstrukcija Visokog mosta u najzapadnijem ruskom gradu počela je u junu i spada u deo pripremnih radova za FIFA Svetski kup, čiji će Rusija biti domaćin 2018. godine. Most će povezivati ostrvo na kojem se gradi novi stadion za fudbalsko prvenstvo.

Radnici su otkrili soma duboko u vodi pored mosta, rekao je visoki gradski zvaničnik novinarima. Prema procenama, som je težak oko 220 kilograma.

Podvodni stanovnik pokušao je da zaplaši neželjene goste ronioce.

Postojanje ogromne ribe potvrdio je direktor građevinske kompanije zadužene za izgradnju mosta.

„Ronioci su istraživali oblast oko mosta i tamo sada postoje problemi. Oni su rekli da u blizini živi som i da im on nije dozvolio da uđu na njegovu teritoriju“, izjavio je on medijima.

Rusija, pripreme za Mundijal 2018. - Sputnik Srbija
Maskota Mundijala 2018: Tigar, vuk ili mačka?

„Pokušaćemo da izvedemo radove dalje od njegovog staništa da ga ne bismo uznemirili“, rekao je predstavnik gradske vlasti.

Originalni most preko reke Pregolja izgrađen je 1520. godine. Početkom 20. veka taj most je zamenjen novim koji je bio zgodniji za pešake, vozila i tramvaje. Taj most je sada dotrajao i gradske vlasti su odlučile da ga razmontiraju i zamene novom građevinom.

Moguće je da oko mosta još ima ostataka ljudi poginulih u Drugom svetskom ratu, kao i eksploziva iz tog perioda, upozorili su ranije stručnjaci. Ronioci su temeljno pretraživali tu oblast, što ih je i dovelo do otkrića da u tim vodama živi ogroman som.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala