Vikiliks: Hakerski napad posle najave dokumenata o Turskoj

© SputnikSajt Vikiliks
Sajt Vikiliks - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vikiliks je danas saopštio da je pretrpeo hakerski napad nakon što je najavio da će objaviti na stotine hiljada dokumenata o strukturama političke moći u Turskoj nakon neuspelog pokušaja puča u toj zemlji prošlog petka.

„Naša infrastruktura se našla pod neprekidnim napadom. Nismo sigurni koji je izvor napada, ali tajming ukazuje na grupu iz turskih državnih struktura ili na njihove saveznike“, navodi se na tviter nalogu Vikiliksa.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž - Sputnik Srbija
Asanž: Rasmusen postao šef NATO-a nakon tajnog dogovora sa Turskom

Uprkos hakerskom napadu koji je odložio objavu dokumenata o Turskoj, poznati sajt je obećao da će danas objaviti prvi deo od ukupno 300.000 mejlova i 500.000 dokumenata.

Pre prvobitno zakazanog objavljivanja dokumenata, Vikiliks je upozorio javnost da se će turske vlasti verovatno izuzetno potruditi da spreče objavljivanje informacija, ili bar da spreče da one dospeju do turske javnosti.

Nakon neuspelog pokušaja puča u kojem je poginulo najmanje 208, a povređeno više od 1.400 ljudi, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je za pokušaj svog svrgavanja sa vlasti optužio svog nekadašnjeg saveznika Fetulaha Gulena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala