DAEŠ preuzeo odgovornost za napad u vozu u Nemačkoj (video)

© AP Photo / Matthias SchraderPolicija istražuje slučaj probadanja nožem na železničkoj stanici u nemačkom gradu Minhenu. 10. maj 2016.
Policija istražuje slučaj probadanja nožem na železničkoj stanici u nemačkom gradu Minhenu. 10. maj 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristička organizacija DAEŠ preuzela je odgovornost za napad na putnike u vozu u Bavarskoj posle čega je nemačka policija ubila 17-godišnjeg Avganistanca. On je sinoć u vozu sekirom i nožem napao putnike i teško ranio tri osobe koje su i dalje u kritičnom stanju.

„Avganistanac je tokom napada vikao: ’Alahu ahbar‘ (Bog je veliki)“, izjavio je danas bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman.

Herman je rekao da su istražitelji prilikom pretrage sobe napadača, koga je policija ubila prilikom bekstva, našli rukom naslikanu zastavu DAEŠ-a.

Nemački policajci stoje ispred migranata koji čekaju da pređu granicu iz Austrije u Nemačku, Nemačka - Sputnik Srbija
Migranti počinili 69.000 krivičnih dela za tri meseca

Avganistanac je došao pre dve godine u Nemačku kao maloletnik bez pratnje i u martu je podneo zahtev za azil, rekao je Herman televiziji ZDF. Živeo je u domu za tinejdžere izbeglice do pre dve nedelje kada je smešten u hraniteljsku porodicu.

Dve žrtve napada, članovi jedne porodice kineskih turista, nalaze se u kritičnom stanju.

Nemački mediji navode da je napadač ubijen kada je pokušao da pobegne.

Napad se odigrao u ponedeljak oko 21.15 u vozu koji saobraća između Trojhlingena i Vircburga.

„Ubrzo po dolasku u Vircburg, muškarac je sekirom i nožem napao putnike. Tri osobe su teško povređene, a još nekoliko lakše“, rekao je portparol policije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala