Uhapšen albanski par u Nici

© AFP 2023 / VALERY HACHE Francuske specijalne jedinice u Nici, arhivska fotografija
Francuske specijalne jedinice u Nici, arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuske vlasti uhapsile su dvoje albanskih državljana, muškarca i ženu, u okviru istrage o napadu u kojem je u četvrtak uveče ubijeno 84 ljudi na šetalištu u Nici, javljaju francuski mediji, pozivajući se na pravosudne i policijske izvore.

Albanski par, koji je juče uhapšen u Nici, osumnjičen je da je pružio logističku pomoć Muhamedu Lauežu Bulelu, 31-godišnjaku poreklom iz Tunisa koji je kamionom pokosio ljude koji su posmatrali vatromet povodom 14. jula, prenosi televizija „Frans 24“.

Francuski premijer Manuel Vals - Sputnik Srbija
Vals dvaput izviždan tokom minuta ćutanja (video)

U sklopu istrage, juče je u Nici uhapšen i 37-godišnji muškarac, čime je broj uhapšenih u vezi sa napadom izvedenim 14. jula povećan na sedam, dok je Bulelova bivša supruga puštena na slobodu.

Kamion kojim je Bulel uleteo među ljude je još 4. jula bio rezervisan za korišćenje počev od 11. jula, naveo je neimenovani policijski izvor.

Prema izvorima upoznatim sa dosijeom, Bulel, koga je DAEŠ predstavio kao svog pripadnika, primećen je 12. i 13. jula u tom kamionu.

Pre nego što je izveo napad, ubica je slao tekstualne poruke „u kojima se hvalio da je nabavio pištolj kalibra 7,65 i drugo oružje“, a u periodu između 11. i 14. jula se i slikao za volanom kamiona i fotografiju poslao putem SMS poruke.

Na slici izgleda veoma srećno, rekao je Rojtersu Bulelov brat.

Jedan od izvora na koje se pozivaju francuski mediji rekao je da je više od 200 istražitelja Centralne uprave pravosudne policije (DCPJ) mobilisano u cilju identifikovanja svih primalaca Bulelovih poruka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala