Uhapšen čovek koji je primio SMS od napadača iz Nice

© REUTERS / Max RossiCveće u Nici posle terorističkog napada.
Cveće u Nici posle terorističkog napada. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici francuske policije uhapsili su čoveka koji je primio poruku od napadača iz Nice, u kojem on traži još oružja, izjavio je pariski tužilac.
Teroristički napad u Nici - Sputnik Srbija
Još dvoje uhapšenih zbog terorističkog napada u Nici

„Neću otkrivati detalje koji se tiču šest osoba koje su u pritvoru. Govorimo o ljudima za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa počiniocem terorističkog napada, ili su mu pružili logističku podršku, a naročito u nabavci oružja koje je upotrebio“, izjavio je Fransoa Molin.  

Ranije je objavljeno da je Muhamed Lauež Bulel, koji je ubio 84 osobe u južnom francuskom gradu Nici, poslao poruku 15 minuta pre napada, u kojoj traži da mu se donese još oružja.

Terorista iz Nice Muhamed Lauež Bulel nije bio vernik, ali je nešto pre terorističkog napada pustio bradu i počeo u razgovorima da pominje terorističku organizaciju DAEŠ, a u njegovom telefonu našli su materijale o DAEŠ-u, izjavio je tužilac Pariza Molin.

„Svedočenja govore o čoveku dalekom od religije. On nije praktikovao muslimansku veru, jeo je svinjetinu, pio alkohol, upotrebljavao narkotike i vodio promiskuitetan seksualni život“, rekao je Molin na konferenciji za medije u Parizu. Tužilac je istakao da su Bulela opisali kao nasilnog čoveka, posebno prema supruzi i njihovoj deci.

„Pregledali smo njegov kompjuter i videli pretragu na internetu od 1. jula 2016. do 13. jula 2016. i videli da je gotovo svakodnevno prvenstveno pretraživao video-materijale u vezi sa Kuranom i verske pesme koje DAEŠ koristi u svojoj propagandi“, rekao je Molin novinarima i dodao da nisu dokazane veze počinioca sa DAEŠ-om.

Bulel je vozio kamion kojim je 14. jula uleteo u gomilu ljudi na proslavi Dana pada Bastilje. U napadu je poginulo najmanje 84 osobe, a desetine je povređeno. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala