Srpske kamiondžije blokirane u Turskoj, traže pomoć

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaKamioni
Kamioni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa od osam srpskih kamiondžija, od kojih je jedan sa porodicom, tvrdi da je praktično zarobljena u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, na 135 kilometara od Istanbula, i da samo žele da se bezbedno vrate svojim porodicama i kućama u Srbiju, objavio je danas srpski portal „Telegraf“.
Turski vojnici se predaju policajcima tokom pokušaja državnog udara na Trgu Taksim u Istanbulu - Sputnik Srbija
Turska: Uhapšeno 6.000 ljudi

Navedeno je da su se redakciji tog sajta javili vozači kamiona iz Srbije koji su bili svedoci državnog udara u Turskoj, a sada se nalaze blokirani u gradiću Tekirdag, gotovo bez hrane i vode.

Rekli su da su, kako navodi sajt, poslušali savet srpskog ambasadora i konzula i da u toku noći između petka i subote nisu napuštali smeštaj, ali su jasno čuli pucnjavu.

„Nas je ovde osmorica, i već danima smo praktično zarobljeni u ovom gradu. Zvali smo našu Ambasadu, ali su nam oni rekli da nađemo sklonište i da ne mrdamo odatle“, kaže jedan od vozača.

Navedeno je da ove kamiondžije žive u različitim krajevima Srbije i sada sa nestrpljenjem iščekuju da dobiju bilo kakve informacije o daljem kretanju. Neki od njih su na putu sa svojom decom i suprugama i jako strahuju za svoj život, kao i živote svojih najbližih.

Turski vojnici sa zastavama na paradi 30. avgusta 2013. godine u Ankari tokom proslave 91. godišnjice Dana pobede - Sputnik Srbija
Stratfor: Erdogan počinje represiju oružanih snaga Turske

„Jedan od naših kolega je ovde sa porodicom, trebalo bi makar njega da zbrinu“, kaže vozač po imenu Darko, navodi sajt.

Ono što ih najviše plaši je činjenica da polako ostaju bez hrane i bez vode.

„Kako turisti koji su došli na letovanje mogu da se vrate avionom iz Turske? Mi samo hoćemo da se bezbedno vratimo svojim porodicama i kućama u Srbiju“, apeluje Darko.

Sajt navodi da su kamiondžije koje se nalaze u Turskoj Ivan Stanojević, Darko Mladenović, Sadmin Tatlaman, Kristijan Porucki, Aleksandar Momčilović, Goran Kitić, Karolj Tot i Samaš Nemet.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala