U toku specijalna operacija u Jerevanu (foto, video)

© REUTERSTalačka kriza u Jerevanu
Talačka kriza u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermenske specijalne snage uspele su da oslobode dvojicu talaca iz zgrade policije na periferiji Jerevana, u koju su upala naoružana lica zahtevajući oslobođenje lidera radikalnog opozicionog Fronta narodnog spasenja Žirajra Sefiljana. U zgradi se nalazi još šest zarobljenih policajaca.

Služba nacionalne bezbednosti ovaj napad je nazvala terorističkim i pozvala teroriste da se predaju. Počela su masovna hapšenja pristalica opozicionog pokreta „Osnivači parlamenta“, čiji članovi za uzeli taoce u policijskoj stanici. 

Prethodno je saopšteno da je najmanje jedan čovek poginuo, a više ranjeno, nakon što je grupa kamionom probila kapiju i zauzela zgradu. Osam policajaca koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi uzeto je za taoce, međutim, nakon što je jednom od njih pozlilo, pušten je i prebačen u bolnicu.

​Oko zgrade u kojoj se nalaze naoružana lica razmeštena je vojska, a policija je blokirala sve puteve koji vode ka ovom delu Jerevana.

Policija je saopštila da su počeli pregovori sa napadačima. Takođe je istakla da su napadači pokušali preko društvenih mreža da napad predstave kao opštu oružanu pobunu.  

Jerevanski sud je 22. juna naložio hapšenje Sefiljana. On je jednom već bio hapšen 2006. godine zbog toga što je javno pozivao na smenu ustavnog poretka, zbog čega je osuđen na godinu i po dana zatvora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala