Pucnjava iz helikoptera u Ankari tokom pokušaja vojnog udara (video)

© REUTERS / Tumay BerkinPolicijske snage blizu generalštaba u Ankari
Policijske snage blizu generalštaba u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Objavljen je video-snimak pucnjave u Ankari iz vojnog helikoptera koji su koristili organizatori državnog udara. Prema podacima agencije Raptli, pucano je po ljudima.

Na snimku se vidi da se iz helikoptera puca po ciljevima na zemlji u prvim časovima nakon pokušaja vojnog udara.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su helikopter pobunjenika koji je napao različite vladine zgrade u Ankari oborile vojne snage verne vladi.

U petak uveče su turske vlasti javile da je u zemlji u toku pokušaj vojnog puča. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan nazvao je ove događaje pokušajem pobune male grupe oficira i pozvao građane zemlje da izađu na ulice.

Otirači sa portretima Erdogana i Gulena - Sputnik Srbija
IZ MINUTA U MINUT Erdogan traži Gulena od Obame (video, foto)

Sa svoje strane, pripadnici vojske su izjavili da je vlast prešla u njihove ruke i da je tursko rukovodstvo smenjeno. Prema rečima turskih oficira, oni su zauzeli vlast u zemlji kako bi došlo do obnove ustavnog poretka, poštovanja slobode i ljudskih prava.

Jutros su vlasti u Turskoj saopštile da pokušaj vojnog udara nije uspeo. Turska policija uhapsila je 754 vojnika, koji su svi raščinjeni. Smenjeno je pet generala i 29 pukovnika. Oko 200 nenaoružanih vojnika napustilo je kasarne u Ankari i predalo se policiji. Kao rezultat pokušaja vojnog udara poginula je najmanje 161 osoba, a ranjeno 1.440. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala