Vučić: Neću dozvoliti napad na muslimane

© Tanjug / Rade PrelićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija, što se tiče terorizma, preduzeti dodatne mere kako bi iskontrolisala situaciju, i poručio da neće dozvoliti nijedan napad na građane muslimanske veroispovesti.
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Vučić sazvao sastanak zbog Turske

Građani Srbije će, kako je istakao, u narednom periodu na određenim mestima moći da vide više uniformisanih lica sa službenim psima. Vučić je poručio da domaće službe rade sve što mogu da zaštite bezbednost i sigurnost građana Srbije.

„Videćete nešto veći broj uniformisanih lica na određenim mestima, ali to je naš zalog za veću sigurnost i bezbednost i da ljudi mogu da se osećaju sigurno u svojoj zemlji“, istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

„To naravno ne možete da predvidite, slušam razne gluposti u Srbiji i van nje kako je kriva ona ili ova služba za kamion u Nici, pokažite mi tu službu koja sa tim može da se izbori ili sa samoubicama na turskom aerodromu. To je gotovo nemoguće, ali sve što možemo da kontrolišemo — kontrolišemo i činimo sve da građanima Srbije osiguramo bezbednost i sigurnost“, istakao je Vučić.

Otirači sa portretima Erdogana i Gulena - Sputnik Srbija
IZ MINUTA U MINUT Erdogan traži Gulena od Obame (video, foto)

Vučić: Mir u Turskoj od vitalnog značaja

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će Turska prevazići sve probleme, uspostaviti demokratski poredak, mir i stabilnost, jer je to od vitalnog značaja ne samo za Tursku već i za Bliski istok i za Srbiju.

„Uvereni smo da će Turska, kao velika i izuzetno značajna zemlja, imati snage da se tako ponaša u budućnosti i da volju turskog naroda i građana sprovede u delo“, rekao je Vučić u obraćanju medijima posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučić je rekao da je i jutros i noćas razgovarao sa ambasadorom Turske u Srbiji i da mu je preneo zaključke Vlade koji su se, rekao je, odmah ticali poštovanja vladavine prava i uspostavljanja demokratskog poretka.

On je dodao i da je danas sa turskim ambasadorom bilo reči i o investicijama iz Turske koje su, kako je premijer rekao, veoma značajne za našu državu.

Vučić je rekao da će krajem meseca održati sastanak sa predstavnicima četiri turske kompanije koje planiraju da investiraju u Srbiju i zahvalio turskom ambasadoru na podršci koju pruža ekonomskom razvoju naše zemlje.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala