Vals: Napadač imao veze sa radikalnim krugovima islamista

© AP Photo / Jacques BrinonFrancuski premijer Manuel Vals
Francuski premijer Manuel Vals - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da je napadač koji je usmrtio 84 ljudi u Nici, po svemu sudeći, imao veze sa radikalnim islamističkim krugovima.
Dečija kolica na mestu terorističkog napada u Nici, 15. jul 2016. - Sputnik Srbija
Sputnjik na licu mesta u Nici: Još vidljivi krvavi tragovi strašnog zločina

„Reč je o terorističkom napadu, i videćemo kakve veze postoje između napadača i terorističkih organizacija“, kazao je Vals, prenosi Rojters.

Vals je dodao da je uveren da će Francuska dobiti rat protiv terorizma i radikalnog islama.

Muhamed Lauež Bulel je vozač kamiona koji je protekle noći u terorističkom napadu na poznatom šetalištu u Nici ubio najmanje 84 i ranio više od 100 ljudi, a potom stradao u obračunu sa policijom, piše danas lokalni list „Nis maten“.

Terorista je prethodno zvanično identifikovan samo kao 31-godišnjak tuniskog porekla koji je živeo u tom gradu na jugu Francuske, javio AFP, pozivajući se na policijske izvore.

Dečija kolica na mestu terorističkog napada u Nici, 15. jul 2016. - Sputnik Srbija
Sputnjik na licu mesta u Nici: Još vidljivi krvavi tragovi strašnog zločina

„Nis maten“ prenosi da je Bulel bio otac troje dece i da je policija jutros pretražila njegov stan u severnom delu Nice.

Dnevnik je naveo da je Bulel radio kao vozač kamiona za raznošenje robe i da je bio poznat po delinkventnom ponašanju, posebno po nasilju, ali da njegova verska radikalizacija nije bila primećena.

Prema informacijama „Nis matena“, Bulel je isplanirao sinoćnji napad i u susednom gradu unajmio kamion kojim će ga izvršiti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala