Medvedev: Protiv sile silom

© Sputnik / Dmitrij Astahov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je nakon napada u Nici da međunarodna zajednica treba zajednički da reaguje na ovakve izazove: teroristi razumeju samo silu i silu treba primeniti.

Medvedev je izjavio saučešće rođacima poginulih u terorističkom napadu u Nici.

„Terorizam, kao što je poznato, nema granice i zajednički je izazov i za Evropu i za Aziju. U ovom trenutku je, nažalost, 80 poginulih, među kojima su deca i veliki broj turista. Prema izveštajima medija, među mrtvima ima građana Evropske unije i Rusije. To je izuzetno tužan događaj.“

Teroristički napad u Nici - Sputnik Srbija
Teroristički napad u Nici, više od 80 mrtvih (video, foto)

„Mi smo dužni da zajedno tražimo zajedničke odgovore na ovakve izazove, da pokažemo solidarnost i preduzmemo sve što je u našoj moći da bismo se borili protiv terorizma. Tim pre što teroristi i njihovi sponzori razumeju samo silu, pa i mi treba da je upotrebimo“, izjavio je ruski premijer govoreći na plenarnoj sednici foruma „Evropa—Azija“, koja je otvorena u petak u glavnom gradu Mongolije.

U četvrtak uveče vozač kamiona udario je u masu ljudi koja se okupila na obali u Nici da bi posmatrala vatromet povodom Dana pada Bastilje. Snage policije su ga likvidirale. U napadu je poginulo 84 osobe. Predsednik Francuske nazvao je ovaj incident terorističkim napadom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala