Kovač: Srbija mora da menja zakon o ratnim zločinima

© AFP 2023 / Bernd von Jutrczenka Miro Kovač ministar spoljnih poslova Hrvatske
Miro Kovač ministar spoljnih poslova Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Hrvatske Miro Kovač, koji sutra dolazi u Srbiju, izjavio je da će srpskom kolegi Ivici Dačiću preneti da Srbija mora da poštuje evropske standarde i da neće moći da ima zakon o ratnim zločincima.

Taj zakon će Srbija morati da promeni, rekao je Kovač u izjavi za medije i ponovio da bez promene tog zakona „nema za Srbiju ulaska u EU“.

Hrvatska shvatila da trpi štetu ako blokira Srbiju

„Poznati su kriterijumi, sve je jasno“, kazao je Kovač, prenela je regionalna N1TV.

Kovač je rekao da će mu biti drago da sutra u Vojvodini, kao izaslanik predsednice Kolinde Grabar Kitarović, podrži Hrvate koji tamo žive da konačno uživaju u svim manjinskim pravima i tome što imaju svog zastupnika.

„Videću Dačića, kojem ću jasno reći da je naša želja da budućnost bude evropska. Znači da moraju biti i evropski standardi, a to znači da Srbija neće moći da ima takav zakon o ratnim zločinima. Moraće ga promeniti ako misli ući u EU. To će jasno tako biti i primenjeno od Hrvatske, u prijateljskom duhu“, rekao je Kovač.

Kovač će sutra u Subotici prisustvovati obeležavanju 26. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

On će se potom sastati sa Dačićem u Domu DSHV u Subotici, a nakon toga se očekuje da će se obratiti novinarima.

Po dolasku Kovač će prisustvovati misi u crkvi Svetog Mihaela.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala