Umalo tuča pristalica i protivnika „bregzita“ u Londonu (video)

© AP Photo / Gareth FullerPristalice "bregzita" demonstriraju ispred Ulice Dauning br. 10 u Londonu.
Pristalice bregzita demonstriraju ispred Ulice Dauning br. 10 u Londonu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pristalice i protivnici izlaska Velike Britanije iz EU umalo se nisu potukli u Ulici Dauning u Londonu prvog radnog dana nove premijerke Tereze Mej.

Sukobi između učesnika akcija počeli su nakon što su demonstranti koji podržavaju „bregzit“ pozvali Mejovu da „bez odlaganja“ primeni Član 50 Lisabonskog sporazuma o EU, dok su protivnici ca transparentima protiv izlaska Velike Britanije iz EU uzvikivali „torijevski ološ“ (Tori — nezvanično, vladajuća Konzervativna partija). Policija je privela one koji su narušavali red.

Ranije je liderka britanskih konzervativaca potvrdila da će ispuniti volju građana koji su glasali za „bregzit“ i učiniti sve da pruži ljudima veću kontrolu nad njihovom budućnošću.

Velika Britanija je na referendumu 23. juna glasala za izlazak iz EU, nakon čega je bivši premijer Dejvid Kameron podneo ostavku.

U sredu je kraljica Velike Britanije Elizabeta Druga prihvatila Kameronovu ostavku i postavila na mesto premijera Terezu Mej. Nakon svog imenovanja, Mejova je izjavila da će nastaviti Kameronov kurs za ujedinjenje zemlje i uspostavljanje socijalne pravde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala