Napadnuta zgrada Ruskog doma u Kijevu

© Sputnik / Alekseй Furman / Uđi u bazu fotografijaKijev, prestonica Ukrajine
Kijev, prestonica Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija namerava da poveća kontrolu pored zgrade Ruskog centra za nauku i kulture u Kijevu, nakon napada nacionalista, izjavio je predstavnik Centra.
Vladimir Putin, Sergej Lavrov i Džon Keri u Kremlju - Sputnik Srbija
Putin sa Lavrovom i Kerijem o Siriji, Ukrajini i odnosima sa SAD

„Policija sve to zna i u toku je nakon jučerašnjeg događaja. U policiji su obećali da će povećati obezbeđenje, tj. da će dežurati policijsko vozilo", rekao je on.

U Ruskom domu dodali su da su o ovom incidentu već izvestili ambasadu Rusije u Ukrajini i da čekaju reakciju diplomatskog predstavništva.

„U ovakvoj situaciji postoji određeni red šta treba da radimo. Sve što smo mogli, mi smo uradili", saopštili su u Centru i dodali da je trenutno situacija oko zgrade mirna.

U Kijevu je juče napadnuta zgrada Ruskog centra za nauku i kulturu, javila je televizija „112 Ukrajina“.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko zapretio Rusiji avio-udarom

„U Kijevu su maskirani napadači bacali baklje na zgradu predstavništva ruske Federalne agencije za poslove ZND. Na zgradi i vratima ostali su tragovi čađi“, navodi se u saopštenju na sajtu televizije.

Incident se desio kasno sinoć.

Početkom jula aktivisti partije Sloboda prekinuli su prezentaciju knjige poznatog ukrajinskog istoričara Toločka, koja se održavala u zgradi. Tada je oko 30 ljudi ušlo u Ruski dom pre događaja i zauzelo salu na drugom spratu. Nacionalisti su blokirali prostorije dok na mesto nisu došli pripadnici policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala