Atletska federacija uključila ruske sportiste na spisak za Rio

© REUTERS / Leonhard FoegerNovinari prolaze pored logoa Međunarodne atletske federacije (IAAF) u Beču.
Novinari prolaze pored logoa Međunarodne atletske federacije (IAAF) u Beču. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna atletska asocijacija (IAAF) objavila je na svom sajtu spisak sportista koji su ispunili olimpijske norme i kvalifikovali se za Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru. Na spisku se nalaze i atletičari iz Rusije.
Ruski atletičari - Sputnik Srbija
Rusija: Da vidimo šta će reći Sud za sportsku arbitražu

Ruski sportisti udaljeni su sa međunarodnih takmičenja zbog diskvalifikacije Ruske atletske federacije koju je izrekla IAAF. Olimpijski komitet Rusije i 68 atletičara 2. jula su Sportskom arbitražnom sudu (CAS) podneli tužbu, koja će se razmatrati 19. jula.

Sportisti koji čekaju odluku CAS-a na spisku IAAF označeni su odvojeno: njihovo učešće na Olimpijskim igrama 2016. zavisi od odluke suda. Pritom, ispred imena ruskih atletičara nije navedena njihova nacionalnost.

Olimpijada u Riju 2016-logo - Sputnik Srbija
IAAF: Na Olimpijske igre može da ide samo jedan ruski atletičar

Na spisku su samo dva predstavnika Rusije koji mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama nezavisno od odluke Suda: skakačica uvis Darja Klišina i trkačica Julija Stepanova.

IAAF je 10. jula objavila da je Darja Klišina jedina Ruskinja koja je dobila individualnu dozvolu da nastupa na međunarodnim takmičenjima kao neutralni sportista. Stepanovoj, koja je bila doušnik Svetske antidoping agencije u istrazi protiv Ruske atletske federacije, dozvolili su učešće na takmičenjima pod posebnim uslovima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala