Vučić: Ne očekujem pritiske NATO-a

© Tanjug / TANJA VALICAleksandar Vučić na otavaranju nove fabrike "Bekamenta"
Aleksandar Vučić na otavaranju nove fabrike Bekamenta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija nastaviti da ulaže u vojsku i policiju u skladu sa rastom srpske ekonomije i namenske industrije.
Vučić razgovara sa građanima - Sputnik Srbija
Ako Vučić ne pomogne Srbima — ko će

On je, na pitanje novinara da li očekuje pritisak na Srbiju posle ulaska Crne Gore u NATO, istakao da ne očekuje nikakve pritiske.

„Svi nešto traže. Mi tražimo više investitora, više fabrika da dođe, da možemo da zaposlimo više ljudi. Ne plašimo se nikoga, ne osećamo se ugroženim“, poručio je Vučić.

Moramo, međutim, kako je rekao, da budemo spremni da sačuvamo zemlju, a to i čini država.

Vučić: Jedini problem migrantska kriza, vlada na vreme

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vlada biti formirana „kad bude mogla da bude formirana“, u skladu sa ustavom i zakonom, ali da je za Srbiju trenutno jedini problem migrantska kriza.

„Uložili smo više u vojsku i policiju nego u protekle tri decenije“, rekao je Vučić dodajući da će se s tom politikom nastaviti.

Vučić je novinarima u Aranđelovcu rekao da će Srbija, s tim u vezi, morati u naredna dva ili tri dana da donese odluke koje neće biti lake.

„Biro za koordinaciju službi bezbednosti ne zakazujemo jer nemamo odluku koju bismo doneli. Ali moraćemo neke odluke koje nisu lake da donesemo u naredne dva ili tri dana“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je migrantska kriza jedini ozbiljan problem, a ne to kad će vlada biti formirana.

Vučić je naglasio da tehnička vlada dobro funkcioniše, a da će buduća vlada funkcionisati još bolje.

On je poručio da će nova vlada biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije, da tehnička vlada dobro funkcioniše, te dodao i da će 18. jula otići u Brisel na otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala