(Kontra)transparent na petom protestu zbog rušenja u Savamali (foto)

© Sputnik"Ne da(vi)mo Beograd".
Ne da(vi)mo Beograd. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Inicijativa Ne (da)vimo Beograd organizovala je i večeras, peti put, protest zbog rušenja u Savamali, i najavila da će se u ponedeljak 18. jula pojaviti pred Skupštinom grada kako bi pokušala da gradonačelniku Siniši Malom dostavi papir sa ispisanom ostavkom.

Dobrica Veselinović iz Inicijative rekao je da će se njihovi predstavnici ubuduće pojavljivati svuda gde i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

​Profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu u penziji Srbijanka Turajlić rekla je da je Srbiji potrebna pravna država, da ovaj slučaj ne treba da rešava premijer već Tužilaštvo, koje dosad nije utvrdilo da li je bilo krivičnog dela u Savamali.

​Turajlićeva je izrazila nevericu u mogućnost da na pravnim fakultetima, u Nacionalom savetu za obrazovanje i SANU „nema nikoga da stane u odbranu časti i dostojanstva profesije“.

Protest je počeo pred gradskom skupštinom, gde je ostavljena plastična patka, a završen je pred zgradom Geozavoda.

​Prema pojedinim izveštajima na protestu je učestvovalo znatno manje demonstranata nego prethodna četiri puta. Zanimljivo je da ih je u Karađorđevoj ulici, na jednoj zgradi, „dočekao“ transparent sa porukom „Patku dajte tati, a možete i mami“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala